Teach2000 op de Apple

Heb je een MacBook of een andere Apple-computer? En is de processor van Intel? Dan is er goed nieuws, want sinds enige tijd is er een mogelijkheid om toch Teach2000 te gebruiken.

WineBottler is een programma dat een ander programma laat denken dat het op Windows draait, terwijl aan de achterkant Mac OS X actief is. Teach2000 laat zich sinds enige tijd ook voor de gek houden!

De volgende stappen moeten worden doorlopen:
  1. Download WineBottler op http://winebottler.kronenberg.org. Wij hebben getest met 'WineBottlerCombo_1.1.44.dmg'.
  2. Installeer WineBottler zoals je gewoon bent applicaties te installeren. Klik op het gedownloade bestand en sleep Wine en WineBottler naar de applicatie-folder.
  3. Start WineBotter. Klik aan de linkerkant op de knop 'Install Predefined Prefixes'.
  4. Selecteer Teach2000 en klik op de knop 'Install'.
  5. Benoem de naam waarmee je Teach2000 voor de Mac wilt opslaan (bijv. 'Teach2000Mac' en klik op 'Save'.
  6. Volg het installatieprogramma door taalkeuze te maken en de Teach2000 Setup te doorlopen. De locatie waar Teach2000 opgeslagen moet worden is C:\Program files\Teach2000. Gebruik dit, het gaat immers om een simulatie.
  7. Bij Programma staat nu het Mac-programma met de door jou opgegeven naam bijv. Teach2000Mac.app.
  8. Dubbelklik en Teach2000 start op je Mac!!
Nu zul je toch echt aan je huiswerk moeten :-)

Dank aan de community van Wine voor het maken van Wine en het oplossen van onze bevindingen en aan Mike Kronenberg voor het maken van WineBottler met Teach2000 als prefix. Zelf een bevinding? Stemmen op bestaande bevindingen? Surf naar de Application Database!