Instellingen

Veel opties van Teach2000 zijn instelbaar met eigen voorkeuren, zoals de taal van het programma.
Open het instellingenscherm via het menu met [Instellingen][Instellingen].

Een scherm wordt zichtbaar, met vier categorieën.

Algemeen
Bewerken
Overhoren
Geavanceerd

Algemeen

Taal van het programma: Stel hier de taal van het programma in.

Het is mogelijk dat Teach2000 een keer per week bij opstarten het internet opgaat om te controleren of een nieuwe versie beschikbaar is. Zet dit aan of uit bij 'Automatisch periodiek controleren op een nieuwe versie'.
Nu controleren: Controleer of een nieuwe versie beschikbaar is.

Functietoetsentoekenning: Programmeer de codes achter de functietoetsen.

Bewerken

Maak backups van overschreven lijsten in de prullenbak: Bij het opslaan van bestanden wordt de vorige versie overschreven. Het is mogelijk de vorige versie terug te halen, door het bestand uit de prullenbak te halen. Soms is het niet wenselijk dat bestanden naar in prullenbak gaan, inplaats van te verdwijnen. Dan kan deze optie worden uitgezet. Zie ook Backup-bestanden.

Onthoud de laatst geopende map: Als Teach2000 opnieuw wordt gestart, kan de map waarin het laatst is gewerkt, wederom de actieve locatie worden.

Invoegen: Toon bronbestand in Extra informatie: Bij invoegen van lijsten kan de naam van het originele bestand worden toegevoegd als Extra informatie.

Aantal bestanden in lijst 'Laatst geopend': Het aantal recent geopende bestanden is hier in te stellen, van 0 t/m 10.

Overhoren

Tijd juiste antwoord in beeld: Bij een fout antwoord wordt het goede antwoord even getoond. Stel hier in hoelang dat is. Het is mogelijk een tijd van 0 seconden op te geven.

Bij een leeg antwoord de vraag vooruitschuiven: Als je het antwoord niet weet, kun je bij een leeg antwoord de vraag even doorschuiven, om hem later in de oefening te beantwoorden.

Vraagnummer tonen: Bij het overhoren kan het nummer van de vraag in de lijst getoond worden.

Zelfgekozen geluid bij een antwoord: Het standaard geluid bij een antwoord zat? Gebruik je eigen geluid!

Aantal vragen in 'Top 10 probleemvragen': Het aantal vragen dat bij de gelijknamige overhoorinstelling vragenlijst in de oefening moet worden gestopt.

Aantal vragen in steekproef: Het aantal vragen dat bij de steekproef in de oefening moet worden gestopt.

Aantal vragen om een vraag als geleerd te zien: Het aantal vragen dat wordt gebruikt bij de overhoorinstelling 'Vragen die je al kent weglaten'.

Normering: Het percentage antwoorden dat goed beantwoord moet worden om tot een voldoende te leiden. Sommige leerwegen passen de 60%-norm toe, anderen de 80%-norm.

Beoordelingssysteem: In het Nederlandse onderwijssysteem gebruiken we bij een beoordeling het cijfer 1-10. Kier hier eventueel aan ander beoordelingssysteem, zoals het Franse, waar met het cijfer 0-20 gewerkt wordt.

Smileys bij overhoren: Als je de smiles die getoond worden tijdens het overhoren beu bent, kun je een andere set kiezen.
Of leuker, je kunt zelf een set ontwerpen!

Vervang hiervoor de smiles in bijvoorbeeld C:\Program Files\Teach2000\Smiles\TeachOriginal.

Of maak een hele nieuwe reeks!
Maak hiervoor een nieuwe map binnen Smiles, met daarin de tien png-bestanden true_xx.png en de tien false_xx.png.

Heb je een mooie reeks ontworpen, nemen we hem graag op in de installatie.

Geavanceerd

Bestandsassociaties: Bij de installatie worden de volgende bestanden gekoppeld aan Teach2000: Klikken op zo'n bestand in Verkenner zal dit bestand openen in Teach2000 openen.
Hier is deze associatie met Teach2000 te verwijderen of aan te maken.

De configuratie van de proxy-server is hier bescheven.