Recensie op cals.nl

07 mei 2007

Het is altijd leuk om te lezen wat anderen vinden van Teach2000. Maar zo'n recensie als we op de site van het Cals College lazen, willen we jullie niet onthouden!

Bij de meeste overhoorprogramma's tik je de vragen en antwoorden in (van alles, als het maar in vraag-antwoordvorm gegoten kan worden:
Engelse woordjes, topografie, tafels, enzovoorts). Door dat intikken leer je de antwoorden al een beetje kennen. Vervolgens overhoort het programma je: Nederlands-Engels of andersom. Dit overhoren gebeurt door elkaar, dus net als bij een echte overhoring niet in de volgorde waarin je het hebt ingetikt. Bovendien onthoudt het programma wat je fout doet, en laat deze vragen later nog eens terugkeren. En het allermooiste is wel, dat het programma een eindeloos geduld heeft en nooit kwaad wordt, zelfs niet als je na een uur nog fouten maakt!

Maar Teach2000 gaat verder. Teach2000 is gratis woordtrainingssoftware, die het bijna leuk maakt rijtjes met woorden te leren. Hoe dan?

Ga maar eens naar de website van Teach2000. Die is erg duidelijk, je kunt er verschillende versies van Teach2000 downloaden en er staan al heel wat kant en klare woordenlijsten van andere gebruikers. En: het is Nederlandstalig!

Na het downloaden van Teach2000 krijg je een ruim 20 minuten durende online training aangeboden. Doen, want op die manier leer je alle mogelijkheden van Teach2000 goed kennen. Na de training kun je een van de honderden woordenlijsten in tien talen downloaden. Veel van die lijsten horen bij methodes die op school gebruikt worden. Wil je je eigen woordenlijst maken, dan kan dat ook, en die kun je heel eenvoudig op de website van Teach2000 zetten, zodat anderen hem ook kunnen gebruiken.

Maar nu het overhoren zelf: waarom is dat zoveel aantrekkelijker dan bij andere overhoorprogramma's? Omdat het erg divers is. Je kunt je laten overhoren op de "ouderwetse" manier, maar ook door het invullen van een puzzel, door middel van meerkeuzevragen en zelfs via een spel!

Natuurlijk kun je je heel streng laten overhoren: dan wordt de kleinste spelfout ook echt fout gerekend. Via filters kun je echter ook aangeven, dat Teach2000 niet hoeft te letten op hoofdletters, of op leestekens, of op woordvolgorde, of op alle drie.

Via een aantal statistieken toont Teach2000 hoe het is gesteld met je vorderingen. Aan de slag? Surf dan snel naar www.teach2000.nl.

Print deze pagina Terug