In deze versie naast de noodzakelijke verbeterde icoontjes en opgeloste problemen ook veel nieuwe mogelijkheden, zoals ondersteuning voor spraak, websites maken en de Wrts-koppeling.
Spraak
De computer kan praten. Blikkerig, maar wel verstaanbaar. Windows XP spreekt Engels. Zet het volume op volle sterkte en kies in het menu voor [Instellingen][Spraak]. Geniet van de computer die bij het overhoren de vraag voorleest.
Toets
En hier was veel naar gevraagd, een examen optie.
Laat Teach2000 je overhoren met een steekproef van tien vragen om te kijken hoe ver je bent met leren.
Wrts
Wrts is net als Teach2000 een overhoorprogramma, maar dan via internet. Dit heeft als voordeel dat je op iedere computer met internet kunt oefenen, met je lijsten binnen handbereik.
Teach2000 heeft als voordeel dat er veel meer mee mogelijk is.
Met de Wrts-koppeling worden de voordelen van Wrts met de voordelen van Teach2000 gecombineerd.
Op iedere computer met Teach2000 kun je inloggen in Wrts, om je lijsten te bewerken, nieuwe lijsten toe te voegen en om lijsten te oefenen.
Wrts is een onderdeel van de Digischool.
Zelf websites maken
De vragenlijsten kunnen nu als oefening op je website worden gezet. Om een internetpagina te genereren kies je [Bewerken][Genereer internetpagina].
Fonetische tekens
Fonetische tekens kunnen worden gebruikt in het commentaar. Heel handig voor het oefenen van de uitspraak.
Kies het scherm om fonetische tekens in te voeren met [Beeld][Fonetische tekens].
Verder
De vraagstelling kan worden gefixeerd, zodat ondanks de overhoorinstelling 'Bekend-vreemd', de vraag vreemd-bekend wordt overhoord.
Meerkeuzevragen kunnen worden ingevoerd in de eenvoudige invoer, door ze als volgt in te voeren: one = [een*][twee][three]
Bestanden van het Linux-overhoorprogramma KVocTrain kunnen worden geopend. Evenzo bestanden van het Apple-programma Backpack.
Een gedeelte van de extra informatie kan worden verborgen bij het overhoren: table = tafel { Dit commentaar is zichtbaar /* Dit gedeelte niet! }
De download van Teach2000 is mede mogelijk gemaakt door de Digischool en door Scholieren.be, die samen de noodzakelijke bandbreedte ter beschikking hebben gesteld.
Vrolijk Pasen!